Vacuümglas

De beste kwaliteit voor een scherpe prijs

Met BENGglas, het beste isolatieglas ter wereld (U=0,40), komen ‘Bijna Energie Neutrale Gebouwen’ een grote stap dichterbij!

BENGglas, gehard vacuümglas, is een revolutionaire ontwikkeling op het gebied van (glas)isolatie. Ten opzichte van HR (U=2,80), HR++ (U=1,10) of triple glas (U=0,80), kent BENGglas diverse voordelen. Zo heeft het de beste isolatiewaarde (U=0,40) van alle typen, is het extreem dun (vanaf 8,3 mm) en biedt het optimaal wooncomfort door de hoge mate van geluidsdemping van 36 dB.

 

Vacuümglas is uitermate geschikt voor de verduurzaming en/of renovatie van uw woning. In tegenstelling tot traditioneel isolatieglas, is vacuümglas extreem dun (vanaf 8,3 mm). Hierdoor kan BENGglas altijd in bestaande kozijnen worden geplaatst waardoor flink wordt bespaard op het vervangen van kozijnen.

 

Maar ook voor nieuwbouw is BENGglas een zeer interessant product. Zo biedt het de mogelijkheid om nieuwe woningen te ontwerpen naar de, sinds 1 januari 2022 verplichte, BENG normering.

 

Het BENGglas portfolio bestaat uit vier typen vacuüm isolatieglas:BENGglas Extra Clear, BENGglas MAX, BENGglas Solar Control en BENGglas+. Elk type heeft haar eigen specifieke technische eigenschappen en unieke uiterlijke kenmerken.

Diverse voordelen van BENGglas:

  • De beste isolatiewaarde op de markt: 0,40
  • Stil wonen (-36dB)
  • Standaard gehard: 5 x sterker, letselveilig zonder kans op thermische breuk
  • Past in de bestaande kozijnen
  • Verwachtte levensduur van 50 jaar
  • Tot 7 x minder afstandhouders
  • Eerlijke prijzen
  • 15 jaar garantie

 

Om de stap naar ‘bijna energieneutraal’ nog aantrekkelijker te maken, komt BENGglas in aanmerking voor subsidie. De meldcode die u bij uw subsidieaanvraag kunt indienen is KA18780.

Aangepaste voorwaarden voor isolatie van monumenten

Vraagt u subsidie aan om uw monument te isoleren? Dan gelden er vanaf 1 januari 2024 uitzonderingen op de voorwaarden voor woningeigenaren zonder monumenten. Lees hier welke aangepaste isolatievoorwaarden gelden voor monumenteigenaren.

Deze nieuwe voorwaarden gelden alleen voor isolatiemaatregelen die op of vanaf 1 januari 2024 zijn aangebracht aan het monument. Heeft u al eerder geïsoleerd? Dan gelden dezelfde voorwaarden als voor woningen zonder monumentenstatus.

Versoepelde isolatiewaarden

  • Voor glas komt u als eigenaar van een monumentale woning in aanmerking voor subsidie vanaf een isolatiewaarde (U-waarde) van 3,0 (W/ m2K). Voor niet-monumentale woningen is deze waarde 1,2 (W/ m2K). Hoe lager deze isolatiewaarde, hoe beter het glas isoleert. Voor glas met een U-waarde van bijvoorbeeld 0,7 (W/ m2K) krijgt u dus meer subsidie.
  • Voor isolerende panelen in kozijnen komt u als eigenaar van een monumentale woning in aanmerking voor subsidie vanaf een isolatiewaarde (U-waarde) van 3,0 W/ m2K. Voor niet-monumentale woningen is deze waarde 1,2 W/ m2K. Hoe lager deze isolatiewaarde, hoe beter het paneel isoleert. Voor panelen met een U-waarde van bijvoorbeeld 0,7W/ m2K, krijgt u dus meer subsidie.
  • Voor een isolerende deur komt u als eigenaar van een monumentale woning in aanmerking voor subsidie vanaf een isolatiewaarde (U-waarde) van 2,0 W/ m2K. Voor niet-monumentale woningen is deze waarde 1,5 W/ m2K. Hoe lager deze isolatiewaarde, hoe beter de deur isoleert. Voor deuren met een U-waarde van bijvoorbeeld 1,0 W/ m2K, krijgt u dus meer subsidie.
  • Bij dak, zolder- of vlieringvloerisolatie komt u als eigenaar van een monumentale woning in aanmerking voor subsidie vanaf een isolatiewaarde (Rd-waarde) van 2,5 (m2 K/w). Voor niet-monumentale woningen is dit 3,5 (m2 K/W).

Op de meldcodelijst voor monumenten vindt u alle glassoorten en isolatiematerialen die aan deze eisen voldoen. U vindt deze meldcodelijst verder op deze pagina.

Lagere minimale afmetingen voor glasisolatie

Het minimaal geïsoleerde oppervlak voor glasisolatie bij een monument is 3 m2. De glasisolatie mag ook voor- of achterzetbeglazing zijn, bijvoorbeeld bij een glas-in-loodraam. Voor niet-monumentale woningen is het minimaal geïsoleerde oppervlak 8 m2.

Meldcodes voor monumenten

De meldcodelijst is een overzicht van alle merk- en productnamen die zijn goedgekeurd en in aanmerking komen voor subsidie. Controleer of het isolatiemateriaal op deze op de meldcodelijst staat, voordat u het aanschaft.

Er is een speciale meldcodelijst voor monumenten door de aangepaste voorwaarden. Deze vindt u hieronder. Twijfelt u over de meldcode van uw glas- of isolatiemateriaal? Vraag dan uw uitvoerder om deze op de factuur te zetten.

 

Meer informatie vindt u op www.bengglas.nl

 

Spelregels voor de plaatsing van Vacuümglas binnen de Gemeente Culemborg:

Deze informatie is te vinden op de website https://www.culemborgduurzaam.nl/monument-glasisolatie/

Hoofdregel is dat de monumentale waarde bepalend is.

Als de monumentale waarde isolerende beglazing toestaat dan staat aanvragen niets meer in de weg.

De aanvraag moet wel aan een aantal spelregels voldoen die ook op bovengenoemde website zijn te vinden.

Op deze wijze kan de monumenteigenaar eenvoudig en zonder legeskosten, binnen 6 weken zijn of haar vergunning te verwachten.

 

De spelregels voor tekeningen zijn te vinden op:

https://www.culemborgduurzaam.nl/wp-content/uploads/2023/07/Voorbeeldtekening-detail-raam-voor-en-na-20230711-Werkgroep-Duurzame-Monumentenzorg-Culemborg.pdf

De tekeninstructie op:

https://www.culemborgduurzaam.nl/wp-content/uploads/2023/10/Tekeninstructie-raamdetails-Werkgroep-Duurzame-Monumentenzorg-Culemborg.pdf

    Waarom Glas van Uijen?

    • Ruime keuze uit uitgebreid assortiment
    • 80 jaar ervaring zorgt voor expertise
    • Gegarandeerd kwaliteitsproducten
    • Door grootschalige inkoop scherpe prijzen

    Heeft u uw glas al gekozen of wilt u gepast advies?

    Neem contact met ons op of vraag vrijblijvend een offerte aan.